Областният управител се срещна с генералния консул на Турция в Пловдив

19 Юни 2017, 172 прочита

Областният управител Недялко Славов беше домакин на срещата, която проведе днес с генералния консул на Република Турция в Пловдив – Хюсейин Ергани, с който обсъдиха взаимоотношенията между двете страни. Те коментираха и скорошното посещение на министър-председателя на България – господин Бойко Борисов в Турция, което според мнението и на двете страни е било ползотворно и успешно. Бяха засегнати актуални теми, свързани с борбата с тероризма и миграцията.
Славов сподели с генералния консул на Турция, че много турски туристи гостуват както в курорта Пампорово, така и в балнео-курортите с минерална вода – Девин и Баните. Областният управител отбеляза, че в региона се работи активно за развитието на туризма и се полагат усилия за привличане на повече български и чуждестранни посетители, като се подобрява инфраструктурата, достъпността, развиват се туристическите атракции и се повишава нивото на обслужване.
По време на разговора беше утвърдено мнението, че е необходимо да се полагат усилия и от двете страни, за да се осъществят полети между Пловдив и Бурса. Областният управител и турският консул се уточниха да работят съвместно за осигуряване на повече инвестиции и привличане на повече туристи от Турция за нашия регион. Ергани изрази желание за участие на страната му в съвместни туристически форуми, които се провеждат на територията на област Смолян.
Областният управител Недялко Славов, като жест на уважение, подари на госта си албум на Крум Савов със стари фотографии от Родопите, които са уникални и показват богатата история на нашия край.

Изтегли СНИМКИ>