Областният управител д-р Петър Фиданов присъства на официалното откриване на новата фабрика за облекло край Средногорци

07 Октомври 2008, 2488 прочита

Областният управител д-р Петър Фиданов присъства на официалното откриване на новата модерна фабрика за облекло край Средногорци днес. В обръщението си областният управител изрази удовлетвореност от намерението на собственика на фирмата - Вилхелм Ерлих, да започне в района на предприятието строителството на жилищен блок за работниците и детска градина за улеснение на майките.
Новата сграда бе открита в присъствието на зам.-министърката на икономиката и енергетиката Анна Янева, на собствениците - семейство Ерлих от Австрия, и много гости.
Още в началото на септември фирма „Родопи М91”-Мадан премести цялото си производство от цеховете в рудодобивния град в новата си сграда. В момента там работят 300 души, като ръководството на предприятието има амбицията всяка година да осигурява хляб на още 150 нови работника.
Строителството на новото предприятие започна през септември миналата година, а инвестицията за сградата и машините е над 7 млн. лв. Престои изграждането на жилищен блок и детска градина.
Австрийската компания за дамска и спортна мода „Спорталм” на Вилхелм Ерлих от 14 години е собственик на шивашката фирма „Родопи - М 91”- Мадан и дружеството „Мода спорт” в София.

Невелина Караасенова
Ст.експерт «Връзки с обществеността»
03.10.2008 г.