Областният управител приветства участниците в Петия национален фолклорен фестивал за хора със специфични възможности

24 Юни 2017, 140 прочита

Областният управител Недялко Славов приветства участниците, организаторите и гостите на Петия национален фолклорен фестивал за хора със специфични възможности, евродепутата Владимир Уручев, под чийто патронаж се провежда събитието, народните представители д-р Даниела Дариткова и д-р Красимир Събев, кмета на община Смолян Николай Мелемов, представителите на Българската православна църква и армията.
„Аз съм щастлив да ви кажа „Добре дошли” на всички, които идвате от близо и далеч, от страната и чужбина, на всички, които редом с организаторите и спомоществователите направихте това събитие традиционно. Радвам се, че Смолян е домакин на този фестивал. Радвам се, че виждам толкова много хора, които са загърбили проблемите на делника, които са дошли тук, за да се веселят, усмихнати и позитивно настроени. Макар събитието да има състезателен характер, аз съм сигурен, че победители и победени няма да има, всички сте победители, защото сте намерили начина, по който да се изявявате, да покажете своите умения и талант, начина, по който да давате принос в развитието на обществото, да се чувствате равностойни и това да ви носи удовлетворение. Вашата упоритост, инициативност и сплотеност заслужават адмирации и аз ви поздравявам за това. Вие сте пример как с воля и силен дух могат да се преодолеят физическите неудобства, което е добър пример и за всички нас.”
Славов изрази своята съпричастност към участниците за трудностите, пред които се изправят в ежедневието си, и ги увери в готовността си да им съдейства според възможностите, произтичащи от правомощията му като областен управител: „Аз декларирам готовност, както и до момента, да работим заедно, да решаваме проблемите, които ви вълнуват.”
В заключение им пожела този фестивал да се превърне в един прекрасен празник за всички: „Нека тези дни бъдат изпълнени за вас с позитивни емоции и нови контакти. Смолян и Родопите са най-гостоприемното място в България и са готови да ви приемат отново през следващите години.”
Проявата се организира от фондацията “Център за устойчиво развитие, образование и напредък” – Неделино с управител Емил Костов, и районната организация на Съюза на инвалидите в България. Събитието е под наслов “Открий себе си и мечтай” и в него участват над 700 изпълнители от 53 съюзни организации на хора с увреждания от цялата страна. В петото издание чуждестранните участници са от Македония, Гърция и Сърбия.
Събитието се провежда под патронажа на Евродепутата Владимир Уручев, който години наред подпомага финансово Националния фолклорен фестивал за хора с увреждания. Вече две години домакин на фестивала е областния град и кметът Николай Мелемов предоставя откритата сцена на площад “България”.

Изтегли СНИМКИ>