Хиляди доброволци обединиха усилия за по-чиста и приветлива Смолянска област

16 Септември 2017, 343 прочита

Днес, на Международния ден за защита на озоновия слой – 16-ти септември, в националната доброволческа инициатива „Да изчистим България заедно“ от област Смолян се включиха 3425 участника, 69 фирми и ведомства, 42 училища и 6 неправителствени организации. В региона бяха почистени 34 нерегламентирани сметища, а местата маркирани на картата са 57.
Екипът на Областна администрация Смолян се включи в най-мащабната национална доброволческа инициатива „Да изчистим България заедно”, като почисти района около стадиона, спортната зала, Римския мост и преминаващия в близост до тях околовръстен път в Смолян.
Изборът на този район беше породен от фактът, че след изграждането на нови и обновяването на съществуващите спортни съоръжения, има висока посещаемост на обектите. За да бъдат по-чисти и приветливи, експертите и управата на Областна администрация Смолян почистиха участъка с призив към гражданите да бъдат съвестни и отговорни към околната среда, като изхвърлят отпадъците си само на предназначените за това места.
Националната доброволческа кампания „Да изчистим България заедно” е един прекрасен повод да обединим усилия, за да подобрим средата, в която живеем. Освен, че ни учат да бъдем обществено активни и отговорни, тези инициативи ни дават повод да направим равносметка за ежедневното си поведение и последствията от безотговорните си действия.
Днес изчистихме област Смолян и България заедно и това е прекрасно, но е важно да полагаме ежедневни грижи за чистотата на града, региона, страната и планетата ни. Природата е нашият дом и от нас зависи да я съхраним в добро състояние за идните поколения, които да възпитаме в уважение и отговорно отношение към околната среда.

Изтегли СНИМКИ>