Под егидата на областния управител, област Смолян отново е домакин на Международния театрален фестивал за деца и младежи „Забранено за възрастни“

29 Септември 2017, 26 прочита

Шестото издание на Международния театрален фестивал „Забранено за възрастни“ ще се проведе в Смолян и още 13 населени места в региона – Баните, Девин, Доспат, Златоград, Мадан, Неделино, Рудозем, Смилян, Средногорци, Старцево, Чепеларе, Широка Лъка. В него ще вземат участие професионални куклени, танцови и улични трупи от България, Турция, Холандия и Израел. Те ще изнесат над 30 представления на около 20 различни сцени. Ще бъде представен и нов български игрален филм за деца.
Фестивалът е събитие не само с регионално, но и с национално значение и се организира от Фондация “За Родопите” в съорганизаторство с Община Смолян и със съдействието на Министерство на културата, Фондация “Америка за България”, Програма “Изкуство в движение”, Фондация “Арт Офис”, Израелско посолство в София, Областна администрация Смолян, общини, кметства и читалища от Област Смолян и др. Събитието се провежда в подкрепа на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019”, а програмата извън областния град е под егидата на Областния управител на Област Смолян.