Областният управител участва в заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район

28 Ноември 2008, 2247 прочита

Областният управител д-р Петър Фиданов участва в заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район /ЮЦР/ вчера в Пловдив. На срещата бе представена новата нормативна уредба за регионално развитие и промяната в териториалния обхват на Южен централен район, от който се изключва област Стара Загора и се включва в Югоизточен район.
На заседанието бяха избрани представители на ЮЦР в комитетите за наблюдение на Националната стратегическа референтна рамка и оперативни програми, съфинансирани от фондовете на ЕС.
Чрез жребий бе проведен избор на председател и заместник-председател на Регионалния съвет за развитие за първия шестмесечен мандат през 2009 г. За председател до 30 юни идната година бе избран областният управител на Пловдив Тодор Петков, а за негов заместник кметът на община Калояново. Чрез жребий бе определена и последователността на председателството на Регионалния съвет за развитие за останалите области. От 1 юли 2009 г. до 31 декември 2009 г. председателството поема областният управител на Смолян. Следват следват шестмесечните председателства на Кърджали, Пазарджик и Хасково.
Невелина Караасенова
Ст.експерт «Връзки с обществеността»
28.11.2008 г.