Областното ръководство подкрепя разпореждането на министър Николай Василев да няма разходи за коледни и новогодишни картички, рекламни материали и подаръци

03 Декември 2008, 2289 прочита

Областният управител д-р Петър Фиданов и ръководството на Областна администрация подкрепят разпореждането на министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев да не се поръчват никакви картички, календари, химикалки, тефтери и пр. във връзка с наближаващите Коледни и Новогодишни празници. Областното ръководство се присъедниява към позицията на министерството, че разходите за хиляди коледни и новогодишни картички и рекламни материали, които ведомствата поръчват всяка година, биха могли да се спестят на данъкоплатците. Още повече, че в момента има световна финансова криза и никой не може да каже докъде ще се разпростре тя и докога ще продължи.
В обръщение към областните управители, като второстепенни разпоредители с бюджетни средства на министерството, министър Василев препоръча също да се въздържат от Коледни и Новогодишни подаръци. Той се надява по същия начин да постъпят и другите министерства и агенции.
Невелина Караасенова
Ст.експерт «Връзки с обществеността»
02.12.2008 г.