Зам.областният управител Митко Петагов стартира поредица от срещи за намаляване последиците от кризата в областта

11 Декември 2008, 2131 прочита

Зам.областният управител Митко Петагов, който е и председател на Комисията по заетост, свика работна среща днес заради финансовата криза и влиянието й върху заетостта и икономиката на областта. Това е първата от поредицата срещи, които Петагов ще организира в период от няколко месеца за разработване на краткосрочни оперативни планове от общините и актуализиране на регионалната стратегия за заетост. Актуализирането на стратегията цели да намали отрицателните последици върху икономиката на региона от кризата и да осигури временна или алтернативна заетост.
На заседанието днес зам.областният управител даде указания за подготвяне на информация от всички общини и регионални структури за наличния ресурс, идеи и проекти за създаване на временна или алтернативна заетост, както и за запазване на съществуващите работни места. Присъстваха директорите на Бюрата по труда, на Териториалното статистическо бюро и зам.-кметове на общини.
Следващата среща ще се състои още в началото на януари. За становище по проблема на нея ще бъдат поканени представители на бизнеса, синдикатите и неправителствените организации.Невелина Караасенова
Ст.експерт «Връзки с обществеността»
11.12.2008 г.