Областният управител връчи наградите на спечелилите във викторината

25 Януари 2007, 2015 прочита

Областният управител д-р Петър Фиданов връчи фотоапарат Canon Prima super 130 на Таня Айваска от гр. Девин, сестра на Нина Айваска, която спечели голямата награда от виртуалната викторина в уеб страницата на Областна администрация. Нина е студентка в София. И двете с Таня са участвали във викторината, но късметът се е паднал само на Нина. Таня сподели, че тя и сестра й, и всички вкъщи много се зарадвали на наградата.
На официално награждаване на спечелилите от викторината вчера най-много бяха учениците от училище СОУ ”Христо Ботев”- Девин. Те бяха дошли организирано заедно със своята директорка Красимира Георгиева и учителката Добринка Терзийска, които също са сред участниците и наградените. Младежите споделиха, че са удовлетворени от възможността да участват във викторина с такава тематика и че са отговаряли на въпросите, свързани с ЕС, с интерес и голямо желание.
Всички спечелили, които не бяха на награждаването, ги очакваме да потърсят наградите си в Областна администрация при зам.-областния управител Митко Петагов до 18.02.2007 г. /включително/.
Общо 325 души взеха участие във викторината, като имената на 47 от тях бяха изтеглени и спечелиха награди: аудиокасети с релакс курсове по английски и немски, слушалки за MP3 player с FM радио, няколко USB Traveling disk 256 MB и два GSM апарата – Siemens A 31 и Nokia 2 600.
Викторината бе част от проекта на Областна администрация, свързан с отбелязване на присъединяването на страната ни към Европейския съюз.