Областният управител инж.Стефан Стайков встъпи официално в длъжност днес

17 Август 2009, 2183 прочита


Първият работен ден на новия областен управител инж. Стефан Стайков започна днес с представянето му пред служителите на Областна администрация. Пред тях той заяви, че има готовност да работи с всички в екип и няма да има неоснователни уволнения. Като начало ще поиска от всеки служител да изготви информация относно своите задължения и бъдещ план на работа си.
На последвалата среща с журналисти инж. Стайков бе въведен официално в длъжност от бившия областен управител д-р Петър Фиданов. “Тръгвам си с вдигната глава. Оставям една добре работеща администрация”, бяха думите на д-р Фиданов. Той пожела на новия областен управител “бъдещи успехи и нека в следващия мандат хората от нашия регион усетят, че в нашата държава и в нашия край нещата отчетливо тръгват напред”. Бившият губернатор връчи на новия областен управител статуетка на кон. “Виждам в него устремеността, която трябва да има моят екип в бъдещата си работа”, каза инж. Стайков .
Пред журналистите областният управител инж. Стайков заяви, че ще насочи усилия Областната администрация да повиши оборотите на своята работа и реализиране на онези управленски решения и умения, които хората от областта ни очакват.
Инж. Стайков изрази своето виждане, че спешно трябва да се направи укрепване на структурите на фирмите в региона. Той обеща, че в рамките на закона ще бъде въведен ясен контрол по отношение на обществените поръчки.
Губернаторът потвърди отново пред медиите, че ще настоява за извършване на проверки на строителните разрешения в курорта Пампорово. “Дължим го на нашата общественост. Позволихме да ни бъде ограбена природата за стотици години напред. Някой трябва да понесе отговорност”, каза инж. Стайков.
Областният управител ще свика заседание на всички кметове от областта, след което ще посети всяка по отделно, за да се запознае с проблемите им.Невелина Караасенова
Ст.експерт «Връзки с обществеността»
17.08.2009 г.