Тържествено откриха новата академична година във филиала на Варненския свободен университет в Смолян

02 Октомври 2009, 1785 прочита

Тържествено откриха новата академична година във филиала на Варненския свободен университет в Смолян. Гост на тържеството бе и заместник областния управител инж. Чавдар Фурлански. Той поздрави новоприетите студенти, с успешните резултати, които са показали, за да станат част от семейството на ВСУ "Черноризец Храбър”. Пожела им да разширяват интересите си към различните области на науката, които са предпочели, за да превърнат избора си в силен старт в развитието си. С пожелания за успешна работа и удовлетворение от постигнатото се обърна и към преподавателите. Той изрази увереност, че предстоящата академична година ще отбележи нова важна крачка в утвърждаване авторитета на висшето учебно заведение, като носител на богата образователна култура.
На добър час на новоприетите студенти пожела директорът на филиала проф. д-р ик.н. Йосиф Илиев. С приветствени думи към студентите се обърна и ректорът проф. Ана Недялкова, като ги призова, да пазят авторитета и имиджа на университета.
Кметът на община Смолян г-жа Дора Янкова, пожела на студентите да намерят своя път на професионално израстване, защото бъдещето на България ще бъде в техни ръце.