Тържествено бе открита Седмата международна туристическа борса

16 Октомври 2009, 1646 прочита

Тържествено бе открита Седмата международна туристическа борса “Планините в България- гостоприемство в четири сезона”. На официалното откриване присъстваха народният представител Николай Мелемов, областният управител инж. Стефан Стайков, кметът на Смолян Дора Янкова, кметът на Чепеларе Георги Попов, представителят на префектура Драма-Кавала-Ксанти Димитрис Правитас, председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин, директорът на ПУ” Паисий Хилендарски”-филиал Смолян доц. д-р Иван Чобанов, и.д. на Регионална туристическа асоциация ”Родопи” Георги Пампоров.
В приветствието си областният управител инж. Стефан Стайков, под чийто патронаж се провежда тазгодишното издание, пожела успех на туристическата борса, която има за цел да рекламира красотата и възможностите на Родопа планина. Родопите са уникални с природните и климатични дадености, което дава възможност за проспериращ целогодишен туризъм. В качеството си на представител на изпълнителната власт, той увери, че Областна администрация ще направи всичко възможно за осигуряване на условия за добра работа в предстоящия зимен сезон.
Тази година в изданието участват основно представители на туристическия бизнес, преподаватели от различни университети от страната и чужбина. По време на борсата се презентират най-новите туристически продукти в региона на Родопите и Кавала.
С научна конференция “Тенденции в развитието на съвременния туризъм”, презентации, лекции и дискусии се отбелязва 10-годишния юбилей на специалност “Туризъм” в ПУ „Паисий Хилендарски"- филиал Смолян