На 14-ти октомври, в Борино, бе първата изнесена приемна на Областна администрация Смолян

16 Октомври 2009, 1773 прочита

На 14-ти октомври, в Борино, бе първата изнесена приемна на Областна администрация Смолян. Областният управител инж. Стефан Стайков, заместник областният управител Недялко Славов и експерти от администрацията се срещнаха с кмета и жители на общината и се запознаха с актуални проблеми.
Кметът инж. Октай Алиев, очерта няколко основни проблема: състоянието на пътищата до селата Ягодина, Кожаре и Буйново; притеснения, относно бъдещето на защитените училища в района; ниските постъпления от собствени приходи на общината в условията на криза и неразплатените задължения за зимното поддържане.
Жители на с. Ягодина споделиха безпокойство относно тиражираната в медиите информация за закриване на малките общини, както и във връзка с проблеми с плащането на субсидиите на земеделските производители и животновъдите.
На вниманието на областния управител и експертите се поставиха въпроси във връзка с липсата на паркинг пред Ягодинската пещера, стопанисването на пещерата и приходите от туристически посещения. Важно за населението е състоянието на пътя към Ягодина и Буйново. Поставиха се въпроси, свързани с уточняване на имотни граници и правомерността на прекратени трудови договори.
Инж. Стайков и кмета Алиев посетиха обновената сграда на здравната служба.
На 22.10.2009 г. /четвъртък/, във времето от 10.00 ч. до 14.00 ч. ще бъде приемната в гр. Девин, а на 29.10.2009 г. в гр. Доспат.