Работна среща “Възможности за участие и финансиране на спортни дейности по програми на МФВС” се проведе днес в Областна администрация

10 Ноември 2009, 1937 прочита

Новият координатор на Министерството на физическото възпитание и спорта за Смолянска и Пазарджишка област Йордан Биков, представи на среща в областна администрация – Смолян възможностите за участие и финансиране на спортни дейности по програми на МФВС. На срещата присъстваха областният управител инж. Стефан Стайков, зам.-областните управители Недялко Славов и инж. Чавдар Фурлански, и представители на спортните клубове в областта. Целта на срещата бе заинтересованите лица да се запознаят с възможностите за участие и финансиране на спортни дейности по програми и по-конкретно с отварянето на поканата от МФВС за програми на спортни клубове.
Областният управител Стефан Стайков откри срещата с думите: „В днешните кризисни години е особено важно да намерим начин спортът да бъде финансиран, да бъде поставен на една здрава законодателна и финансова основа”.
Зам.-областният управител Недялко Славов подчерта, че основен пункт на политиката, която води Областна администрация – Смолян е развитието на масовия спорт. Той определи работата по програми като прекрасна възможност да се подпомогне развитието на спортните клубове в условията на криза..
Йордан Биков подробно обясни на присъстващите възможностите за кандидатстване по програмите на Министерство на физическото възпитание и спорта – „Спорт на децата в свободното време” и ”Научи се да плуваш”. Той пое личен ангажимент за оказване на експертна помощ на заинтересованите лица.
По искане на областният управител, г-н Биков ще посети отново Смолян на 20-ти този месец и в зала 115 на Областна администрация ще оказва съдействие на представителите на спортните клубове при изготвяне на техните проектни предложения.