Днес, 14-ти ноември, премиерът Бойко Борисов е на посещение в област Смолян

14 Ноември 2009, 1887 прочита

Премиерът Бойко Борисов е на посещение в област Смолян по покана на областния управител инж. Стефан Стайков, кмета на Смолян- г-жа Дора Янкова и кмета на Рудозем- Николай Бояджиев. Той откри рехабилитираната отсечка с. Соколовци – квартал Устово, част от път ІІ-86, с пожелание населените места по пътя да съумеят да развият по-добър туризъм покрай обновената пътна инфраструктура.
На кратка работна среща в областна администрация, на която присъстваха и министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, народните представители от политическа партия ГЕРБ Николай Мелемов и Даниела Дариткова, кметовете на общини и ръководители на областни институции, бяха дискутирани проблемите на региона. Областния управител Стефан Стайков запозна премиера с два приоритетни за областта проблема – реконструкцията на пътя Смолян –Асеновград и отварянето на граничния пункт Златоград- Термес.
Министър-председателят определи Смолянска област като стратегически за страната регион. Той каза:”Радвам се, че областния управител, кметовете и държавните институции в областта работят перфектно. Факт е и днешния път, факт е и това, което се прави по границата, по пречиствателните станции, така, че мисля, че смолянския регион е един пример, който трябва да бъде толериран.”