Главният секретар участва в националната конференция “Е-правителство в България – предизвикателства и перспективи”

28 Февруари 2007, 1926 прочита

Главният секретар Росен Деянов участва в националната конференция “Е-правителство в България – предизвикателства и перспективи” вчера в София.
Целта на конференцията е да се направи преглед на постигнатото в областта на електронното управление на ниво централна и местна власт, да се споделят добрите практики и възможностите за мултиплицирането им, да се очертаят предстоящите задачи за успешното реализиране на изискванията на Европейския съюз в тази област.
На форума са били разгледани теми, свързани с европейските тенденции в развитието на е-управлението, инфраструктурата за електронни услуги, иновативни подходи за въвеждане на електронните услуги в публичния сектор и международни проекти с българско участие.
Събитието се организира за осма поредна година от ICT Media с подкрепата на Министерството на държавната администрация и административната реформа, Държавната агенция по информационни и комуникационни технологии, Националното сдружение на общините в Република България, Фондация за реформа в местното самоуправление и Програма за развитие на ООН.
Невелина Караасенова
Ст. експерт “Връзки с обществеността”
28.02.2007 г.