Областният управител инж. Стефан Стайков разпореди общините да извършат незабавна проверка на машинния парк на снегопочистващите фирми

09 Февруари 2010, 1766 прочита

Областният управител инж. Стефан Стайков, на проведената днес работна среща, разпореди, общините да извършат незабавна проверка на машинния парк на снегопочистващите фирми, относно броят и изправността на наличната техника, съгласно поетите ангажименти и приложените в договорите им листи.
Той поиска от ръководителите на снегопочистващите фирми да представят списъци с налична техника и гаранция за подсигуряване на допълнителни машини в случай на необходимост. Предвид предстоящото усложняване на метеорологичната обстановка и опасността от обилни валежи от дъжд и сняг да бъдат почистени всички шахти за отпадни води, за да се избегне опасността от запушване и наводнения.
Общата оценка на инж. Стайков за снегопочистването в областта е незадоволителна. Той призова ръководителите на институции и фирми, отговорни за снегопочистването и опесъчаването на територията на област Смолян, да координират действията си и създадат по-добра организация на работа при последващи валежи.