Работна среща на Мрежата за трансгранично сътрудничество на областните управители “България- Гърция- Турция” ще се проведе на 19-ти февруари 2010 г. /петък/ в курорта Пампорово

18 Февруари 2010, 1996 прочита

Работна среща на Мрежата за трансгранично сътрудничество на областните управители “България- Гърция- Турция” ще се проведе на 19-ти февруари 2010 г. /петък/ в курорта Пампорово. Тя е на тема “Разширяване на трансграничното икономическо сътрудничество, съобразно новите реалности, наложени с отварянето на ГКПП Златоград – Термес” и се организира от областният управител инж. Стефан Стайков. Участие в срещата ще вземат областните управители на Областите Еврос, Родопи, Ксанти, Драма, Кавала и Серес от Гръцка страна, Хасково, Кърджали, Смолян, Благоевград, от Българска страна и Одрин от Турска, представители на най-големите хотели в тези области, както и представители на големи туристически агенции и туроператори.
Областният управител инж. Стайков прие да домакинства поредната среща на мрежата, с идеята за нов тласък в развитието на туризма в областта и провокиране на сериозен интерес от страна на гръцките и турски туристи. Идеята се прие с удоволствие от страна на хотелиерите в Пампорово , които са и спомоществуватели на срещата.
В дневният ред е предвидена презентация на туристическите и културните забележителности в област Смолят, която ще бъде представена от РТА «Родопи». Презентацията на възможностите на курортен комплекс Пампорово, ще включва представяне на възможностите както за зимен, така и за летен туризъм. Ще се обсъдят и възможностите за нови съвместни проекти, по които може да се кандидатства в бъдеще време.
Заявка за участие са потвърдили всички участници в Мрежата, както и представители на туроператори и гръцки медии.