Областният управител инж. Стефан Стайков се срещна с почетния консул на Федерална република Германия в Пловдив д-р Мариана Чолакова и Главния управител на Германо- българската индустриално-търговска камара д-р Митко Василев

23 Април 2010, 1775 прочита

Днес, 23.04.2010 г., Областният управител на Смолян инж. Стефан Стайков, проведе среща с почетния консул на Федерална република Германия в Пловдив д-р Мариана Чолакова и Главния управител на Германо- българската индустриално-търговска камара д-р Митко Василев.
На срещата бе обсъдена възможността за немски инвестиции в областта на алтернативните енергийни източници, на високите технологии и в други сфери. Инж. Стайков декларира благоприятна административна среда за осъществяване на инвестиции в областта. Коментирана бе и възможността за оказване на техническа и експертна помощ от немски специалисти в областта на бизнес сътрудничеството и опазването на околната среда. Бе обсъдена и възможността за осъществяване идеята на областния управител за посещение на Посланика на Р Германия в България Матиас Мартин Хьопфнер в област Смолян, заедно с бизнесделегация и представители на Германо- българската индустриално-търговска камара.