Пътната инфраструктура и изграждането на нови ГКПП между Република Гърция и Република България при Комотини – Маказа и Ксанти – Рудозем, ще бъдат обсъдени днес, 20-ти май в гръцкия град Комотини

20 Май 2010, 1496 прочита

Пътната инфраструктура и изграждането на нови ГКПП между Република Гърция и Република България при Комотини – Маказа и Ксанти – Рудозем, ще бъдат обсъдени днес, 20-ти май в гръцкия град Комотини. За участие в експертната среща са поканени областният управител на Смолян инж. Стефан Стайков и зам.-областният управител Недялко Славов. На експертно ниво ще бъдат уточнени технически въпроси, касаещи конкретните пътни участъци, изграждането на ГКПП, тяхната работа и съоръженост.
В програмата на инж. Стайков е предвидена среща с генералния секретар на регион Източна Македония и Тракия г-жа Теодора Кокла, на която ще се обсъдят въпроси във връзка с дестинацията Смолян- Горна Арда- Паранести- Драма. Тази тема бе разисквана на състоялата се на 5-ти май в Министерство на регионалното развитие и благоустройството работна среща между министър Плевнелиев, инж. Стайков и областния управител на Драма г-н Евмиридис. Там бяха дискутирани и набелязани конкретни действия за една стегната програма, в която всеки да обезпечи дейността си в условията на икономическа криза.
Предвидени са срещи с областният управител на Ксанти г-н Павлидис, официални лица и представители на бизнеса.