Отношенията между регионите Смолян и Ксанти, обсъдиха областните управители инж. Стефан Стайков и Георгиос Павлидис

21 Май 2010, 1786 прочита

На работна среща в гръцкия град Ксанти, между Областният управител на Смолян инж. Стефан Стайков и Областният управител на Ксанти г-н Павлидис, бяха обсъдени отношенията между двата региона. Изтъкнато бе голямото значение, което има отварянето на граничния контролно пропускателен пункт Златоград-Термес. В унисон с постигнатите вече договорености на проведената през месец февруари в курорта Пампорово работна среща на Мрежата за трансгранично сътрудничество на областните управители “България- Гърция- Турция”, на тема “Разширяване на трансграничното икономическо сътрудничество, съобразно новите реалности, наложени с отварянето на ГКПП Златоград – Термес” бе договорена нова среща. Предвижда се тя да се проведе през месец септември в гръцкия град Ксанти. На нея ще бъдат представени възможностите на Смолянски регион като туристически и културни дестинации, развитието на туризма и бизнеса.
В тази връзка бе постигната принципна договореност с Георгиос Малусис – представител на най-голямата за Северна Гърция телевизия R CHANNEL за изпращане на телевизионен екип, който да заснеме филм за област Смолян, за природните и туристически забележителности.
Г-н Павлидис и г-н Малусис също получиха покана от инж. Стайков за посещение в Смолян, по повод предстоящия на 18-ти юни юбилеен празник на града.