Областният управител на Смолян инж. Стефан Стайков изпрати поздравителен адрес до ОУ ”СВ. Св. Кирил и Методий” с. Арда, по повод 140 - годишнината от основаването му

21 Май 2010, 1683 прочита

Областният управител на Смолян инж. Стефан Стайков изпрати поздравителен адрес до ОУ ”СВ. Св. Кирил и Методий” с. Арда, по повод 140 - годишнината от основаването му. То е първото в горното поречие на река Арда светско училище.
В приветствието на инж. Стайков към учителите, служителите и учениците се казва: “вие сте призвани да развивате и следвате светлия пример на светите братя Кирил и Методий- създатели и разпространители на първата славянска азбука, основатели на езика и културата на славянските народи. Тези достойни мъже, с право наречени просветители, са оставили ярка следа в националното ни съзнание, в славянската писменост и култура!
Благодарение на знанията и усилията, на педагогическите умения, на отговорността на бивши и настоящи преподаватели, възпитаниците на едно от най- старите училища в областта са направили първите си стъпки към науката. Както феникса се възражда от пепелта, така и вашето училище, чрез възстановената сграда, ще се възроди за един нов, още по-активен творчески живот.”
Празникът на училището ще бъде уважен от зам.-областният управител Чавдар Фурлански.