Приоритетите на региона бяха определени от народните представители от Смолянски избирателен район, на работна среща при областния управител

22 Юни 2010, 1715 прочита

Ние всички имаме обща съдба и общи отговорности – да работим заедно в интерес на хората от региона. Идеята за това събиране беше да обединим усилията си без значение от политически пристрастия и принадлежност, тъй като всички сме представители на гражданството в областта и всички ние сме ангажирани в решаване на проблемите и съдбата на нашия регион. С тези думи областният управител инж. Стефан Стайков определи целта на инициираната от него и състояла се вчера / 21.06.2010 г./ среща с всички народни представители от Смолянски избирателен район.
На срещата бяха дискутирани актуални проблеми, свързани: с високото ниво на безработица; проблеми в здравеопазването и основно с предстоящото преструктуриране на болниците; със старта и реализацията на важни инфраструктурни обекти, които касаят региона; с актуализацията на бюджета на общините….
Участниците в срещата представиха своите идеи и предложения и взеха решения да излязат с единно становище по различни теми, които да представят в Парламента като предложения за законодателни промени.
Според инж. Стайков срещата е много ползотворна и е поставила началото на обединените усилия на всички политически сили в областта и предприемането на конкретни действия в една посока. Той благодари на народните представители за отзивчивостта и подчерта, че следващи такива срещи могат да бъдат инициирани от всеки от тях.