На 23 юни Областна администрация Смолян организира инициативите „Мениджър за един ден в държавната администрация” и „Ден на отворени врати за всички граждани”

22 Юни 2010, 1625 прочита

През 2006 година България се присъедини към инициативата на ООН и от тогава отбелязва 23 юни като ден на служителя в държавната администрация. Това е признание за настъпилите промени в администрацията. Днес тя е все по-предпочитан работодател за висококвалифицирани специалисти. Модернизацията на българската администрация създава привлекателни за младите хора условия за развитие на кариерата. Инвестицията в човешки капитал е водещо начало за просперитета на икономиката. Образът на държавната администрация, който искаме да изградим, се съдържа в трите ключови думи – модерна, компетентна и прозрачна. Това е администрация с лице към хората, администрация, в услуга на гражданите и бизнеса, администрация на която обществото вярва и разчита.
По този повод на 23 юни 2010 г. Областна администрация Смолян организира инициативите „Мениджър за един ден в държавната администрация” и „Ден на отворени врати за всички граждани”.
В тази връзка, изявени ученици, представители на различни училища в град Смолян, ще имат възможността, на 23 юни, от 9.00 до 15.00 часа, да заместят титулярите на ръководни и ключови длъжности в Областна администрация Смолян.
Инициативата ще бъде закрита в 15.00 часа в зала 201. Пред журналисти и представители на гражданството младите мениджъри ще споделят своите впечатления и ще дадат препоръките си за подобряване работата на администрацията .