Младежки инициативен комитет на Движение «Има ли бъдеще за Смолян», връчи на областния управител инж. Стефан Стайков писмо до мнистър-председателя, в защита на Родопския драматичен театър

29 Юли 2010, 1753 прочита

Представители на Младежки инициативен комитет на Движение «Има ли бъдеще за Смолян» връчиха на областния управител инж. Стефан Стайков писмо, адресирано до мнистър-председателя Бойко Борисов, в което изразяват своята гражданска позиция по отношение съдбата на Родопския драматичен театър. В приложената петиция за защита на театъра в Смолян са се подписали 5312 смолянчани и гости на града. Младите хора се обявяват за спасяването и запазването на театъра като културна институция, за да не се обрекат Средните Родопи на “бездуховен вакуум”.
Областният управител им благодари за инициатива и за вярата, която имат, за активната им гражданска позиция, като оцени високо тяхната заинтересованост за бъдещето на театъра и града, и за всичко, което младите хора искат да постигнат. Той прие писмото като израз на тревогата на цялата смолянска общественост от закриването на единствената културна институция, която дава духовния облик на региона.
Инж. Стайков веднага изпрати на премиера Борисов всички връчени му документи, както и личното си становище и предложението до министъра на културата, направено от него и народните представители д-р Даниела Дариткова и Николай Мелемов, относно вариант за бъдещето на РДТ- Смолян.