Поздравление от Областният управител инж. Стефан Стайков, по повод 15-ти септември- началото на Новата учебна година

14 Септември 2010, 1606 прочита

15- ти септември е най-вълнуващият ден за българското училище.
Първият ден от Новата учебна 2010/2011 година е вашия ден, скъпи учители и ученици! Това е деня на децата, родителите и незабравимите спомени.
От всички най-вълнуващ е празникът за малките първокласници. Те ще прекрачат свещения праг на родното училище, за първи път ще чуят школския звънец. Скъпи първокласници, добре дошли в царството на буквите и словото! Бъдете здрави и силни както в игрите, така и в уроците!
Успешна нова учебна година на всички, които отново се явяват в двора на своето училище, за да открият старта на едно ново начало. Начало на труд, усърдие, увереност в собствените сили, по- голяма самостоятелност, упоритост и воля.
На всички тях пожелавам много здраве, усърдие, толерантност и успехи.
Празникът е повод да изкажа своето уважение към учителите, към техния всеотдаен труд. Уважаеми учители, все така отговорно изпълнявайте мисията си на просветители, развивайте естествените заложби на учениците. Учете ги да бъдат хора- да вярват, да мислят самостоятелно, да отстояват себе си, да не се примиряват с посредствеността и да не се страхуват да бъдат различни. Създавайте и пазете богатството на всяко училище - неговите възпитаници.
Желая на всички усърдие и вяра в силата на просветата!
Честит празник и на добър час!


инж. Стефан Стайков
Областен управител на област Смолян