Зам.- областният управител инж. Чавдар Фурлански присъства на празника на 101 Алпийски батальон- град Смолян

20 Октомври 2010, 1801 прочита

Заместник областният управител инж. Чавдар Фурлански присъства на празника на 101 Алпийски батальон- град Смолян, отбелязан с водосвет за личния състав и освещаване на бойното знаме, и тържествено събрание- концерт, посветено на 150- годишнината от рождението на полковник Владимир Серафимов. Той връчи на командира подполковник Димитър Кацаров поздравителен адрес от името на Областния управител инж. Стефан Стайков, в който се казва:
Уважаеми подполковник Кацаров,
Поздравявам Вас, офицерите, сержантите, войниците и военните служители с празника на 101 –ви Алпийски батальон – Смолян и честването на 150- годишнината от рождението на полковник Владимир Серафимов!
Наследници на храбрите воини от 21-ви пехотен Средногорски полк, носещи генетичния заряд от военни добродетели и традициите на своите предци, днес вие сте част от силна, боеспособна и модерна армия.
150- годишнината от рождението на полковник Владимир Серафимов е повод да отдадем заслужена почит на един истински герой и родолюбец, подчинил живота си на Освобождението на Родопите. Неговото име е символ на мъжество, боен дух и национален патриотизъм. Победоносната битка на предвожданите от него бойци на връх “Кавкаджик” е мощен изблик на национална енергия и воля за обединение на разпокъсаното Отечество. В подвига на тези храбри родолюбци живее силата на българското непокорство и националната ни непродажност. Той е мярка за жертвоготовност в името на Родината.
Вярвам, че вие - днешните български офицери, сержанти и войници сте достойни наследници на своите славни предци. Празникът е хубав повод не само за отдаване на дължимото към героичните подвизи на нашите деди, но и да изразя своята благодарност и уважение към вас и вашия труд, към готовността, която проявявате в помощ на населението от областта при бедствия, аварии и катастрофи.
Желая на вас и вашите семейства здраве, благополучие, лични и професионални успехи.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!