Поздравление от областния управител инж. Стефан Стайков, по повод Архангеловден - професионален празник на българската полиция

08 Ноември 2010, 1775 прочита

УВАЖАЕМИ КОМИСАР ХАДЖИХРИСТЕВ,
УВАЖАЕМИ ИНСПЕКТОРИ, ПОЛИЦАИ И СЛУЖИТЕЛИ,
От мое име и от името на Областна администрация Смолян, най-искрено ви поздравявам с професионалния празник на българската полиция- 8 ноември!!!
Нарицателното “полиция” е свързано със защита на държавата и обществения ред, но това далеч не покрива многообразието и стойността на тази дума. Да си полицай е въпрос на съзнателен личен избор, но и призвание, отдаденост, вечна борба и жертвоготовност в името на една чисто хуманистична идея- да живеем спокойно и да се чувстваме свободни в собствената си страна. Професията е свързана с една непрекъсваема верига от дълг, отговорност, стремеж, специфични качества и способности като решителност, преданост, смелост…
Вярвам във вас и се гордея, че имаме във ваше лице пример за мъжество, закон и ред! Оценявам високо вашите усилия и работата ви, и се надявам да има справедливост, както в държавата, благодарение на вас, така и справедливост в политическата и обществена оценка по отношение важността на вашата професионална дейност!
Пожелавам ви да сте живи и здрави, и да не спирате да се борите, за да постигате това което желаете и това което заслужавате! Честит празник!