Поздравление по повод 3 март - Национален празник на Република България

02 Март 2011, 2017 прочита

Уважаеми родопчани,
Поздравявам ви, с Националния празник на Република България – 3 март!

Трети март е една от най съкровените дати в календара на българската национална история. На този празник ние изразяваме своята признателност и преклонение пред апостолите, революционерите, възрожденците и строителите на следосвобожденска България.
От падането си под османска власт през 1396 г. ние, българите, извървяваме дълъг път докато стигнем до трети март 1878 г. - денят, с който започва новото летоброене на България и се възстановяват националната ни идентичност и идеалите на националното ни възраждане. На този ден е направена първата политическа крачка, заради която дават живота си хиляди верни синове и дъщери на България. Ден на почит и признание, съхранил в годините българския дух, надежда и вяра.
Затова нека помним и не забравяме традициите, празниците и произхода си! Да тачим езика и историята си! Да пазим ревностно чувството си за национална принадлежност! Да бъдем единни и носим в сърцата си гордия български дух! Дълбок поклон пред паметта на всички, загинали за свободата на България!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Инж. Стефан Стайков
Областен управител на област Смолян