По инициатива на председателя на Групата за приятелство България- Гърция Любен Татарски, на двудневно работно посещение в Смолян ще бъде гръцка делегация, водена от г-н Савас Еминидис

10 Март 2011, 1904 прочита

Гръцката делегация в състав: г-н Савас Еминидис – депутат от ПАСОК, председател на Групата за приятелство Гърция-България в гръцкия Парламент, г-н Атанасиос Гиконоглу – депутат от ПАСОК, секретар на Групата за приятелство Гърция-България , г-н Константинос Симитсис - кмет на град Кавала, г-жа Елени Гарефалу – член на управителния съвет на Търговската камара на град Кавала и г-н Капелис – консултант на кмета на град Кавала ще бъде на работно ще бъде посещение в Смолян на 10 и 11 март. Програмата за посещението предвижда поредица от работни срещи, заедно с председателя на Групата за приятелство България- Гърция и председател на Комисията по регионална политика и местно самоуправление на 41-то Народно събрание Любен Татарски, зам.-председателите на Групата Ангел Даскалов, Димчо Михалевски и Митхат Метин, и Стефка Александрова – държавен експерт в дирекция „Международни връзки и протокол” на Народното събрание. Целта на форума е разширяване на сътрудничеството не само между държавните и общинските власти, но и бизнес- сътрудничество и сътрудничество в областта на културата и туризма.
Областният управител е домакин в първия ден на форума. В 14,30 часа, той ще приеме делегацията. В 15,00 часа е предвидена съвместна среща с управителите на областите Благоевград, Кърджали, Смолян и Хасково.
Пресконференция за медиите ще бъде дадена в 16,00 часа, в зала 201 на Областна администрация.
Съвместна среща с представителите на търговско-промишлените палати, стопанските камари и бизнеса от пограничните райони ще се състои в 16,30 ч. В нея участие ще вземат и г-н Иван Караджов – председател на стопанска камара Благоевград, г-н Альоша Свинабов – председател на стопанска камара Кърджали, г-н Иван Райков – председател на смолянската търговско-промишлена палата, г-н Иво Царев – председател на регионална индустриална камара Смолян, г-н Янчо Янев – председател на хасковска търговско-промишлена палата- бизнесмени.
Втория ден от програмата предвижда поредица от срещи, насочени към сътрудничество с общини.