Областният управител инж. Стефан Стайков се срещна с представители на Национална Асоциация за защита на превозвачите Пловдив и Смолян

15 Март 2011, 2039 прочита

Инж. Стефан Стайков проведе среща, инициирана от представители на Национална Асоциация за защита на превозвачите Пловдив и Смолян. В нея участие взеха и комисар Кирил Хаджихристев – директор на ОД на МВР – Смолян, гл. ннспектор Неделчо Делев – началник сектор „Пътна полиция” и Атанас Ружинов - началник областен отдел „Контролна дейност – ДАИ”- Смолян. Поводът бе твърдението на шофьорите на микробуси, че от страна на контролните органи им се пречи да работят, като се издават неправомерни актове. Те потърсиха съдействие от областния управител за разрешаването на „един дългогодишен проблем”. Твърде емоционално председателят на НАЗП- Пловдив г-н Г. Ряпов разказа за трудностите и перипетиите през които техните членове, преминават ежедневно, извършвайки превози по направление Смолян- Пловдив- Смолян. Той защитаваше тезата, че представителите на ДАИ и МВР нямат право да контролират техните автомобили, цитирайки различни закони и нормативни актове. Основното искане на превозвачите бе да не им се забранява да извършват услугата Renta-Car, за автомобили до 9 места, като по този начин легитимират дейността си.
В деловодството на Областна администрация бе внесено обръщение от Национална Асоциация за защита на превозвачите Пловдив и Смолян. Инж. Стайков бе категоричен, че ще защити хората, които са коректни пред закона и че на територията на област Смолян ще бъде въведен ред, съгласно българското законодателство. Той пое ангажимент за извършване на своевременна проверка по внесения сигнал, като гарантира, че след нейното приключване, вносителите ще получат ясен и аргументиран отговор по поставените от тях проблеми и искания.