Преброяване 2011 е успешно проведено в област Смолян

30 Март 2011, 1973 прочита

Преброяване 2011 е успешно проведено в област Смолян. Това бе отчетено на последното заседание на Областната преброителна комисия от председателя и Недялко Славов- зам.-областен управител и секретаря на комисията Татяна Кацарова- директор на Териториално статистическо бюро - град Смолян.
В област Смолян бяха формирани 749 преброителни участъци и 338 контролни района. Пряко участие в процеса взеха общо 835 души. Преброяване 2011 започна в 0,00 часа на 01 февруари 2011 г. и приключи в 20,00 часа на 28 февруари 2011 г. От 01 февруари 2011 г. от 0,00 часа до 24,00 часа на 09 февруари 2011 г се извърши т.н. елекронно преброяване чрез интернет.
По предварително оповестен график, във всички общини бяха проведени обучения на преброители и контрольори. За първи път в преброяването на тях им бяха раздадени SIM карти, което улесни комуникацията им с Общинските преброителни комисии.
Както в цялата страна, така и в Област Смолян, бе организирано непрекъснато дежурство от служители на ТСБ и членовете на Общинските преброителни комисии.
Бе отчетено, че Общинските администрации са оказали пълно съдействие за организирането и провеждането на преброяването на населението и жилищния фонд.
Благодарение на създадената добра организация и разяснителна къмпания по време на преброяването няма регистрирани инциденти. Гражданите в областта са съдействали на преброителите за успешното протичане на преброяването, няма граждани, отказали да се преброят. Отчетен бе приносът на медиите на територията на областта и тяхното коректно и професионално участие в процеса. Областната преброителна комисия прие докладите на Общинските преброителни комисии, изпрати доклад до Централната преброителна комисия и закри дейността си.
Във връзка с успешното провеждане на кампанията за Преброяване 2011 на територията на област Смолян, Областния управител инж. Стефан Стайков получи благодарствено писмо от председателя на Националния статистически институт доц. Мариана Коцева.
Пълният текст на писмото може да бъде изтеглен от тук
Предварителните резултати от преброяването ще бъдат оповестени с пресконференции на 5-ти април от 11 часа, едновременно във всички областни центрове в страната. В Смолян, данните ще бъдат представени от членовете на Областната преброителна комисия от 11 часа, в зала 201 на Областна администрация.