Областна администрация – Смолян и ОД на МВР – Смолян, организират Месец за борба срещу употребата и разпространението на наркотици, под мотото “Заедно срещу дрогата”.

30 Май 2011, 1994 прочита

Месец за борба срещу употребата и разпространението на наркотици организират Областна администрация – Смолян и ОД на МВР – Смолян. Мотото на месеца е “Заедно срещу дрогата”.
Актьорът Калин Врачански ще подкрепи инициативата с участие в едно от мероприятията.

Юни месец ще бъде обявен за Месец за борба срещу употребата и разпространението на наркотици. Организаторите, с подкрепата на община Смолян и Варненски свободен университет “Черноризец Храбър” – филиал Смолян, са предвидили няколко прояви, с цел да се насочи общественото внимание към темата, да се активизира сътрудничеството между местните институции, медиите и гражданското общество в борбата срещу дрогата и да се ангажират подрастващите в решаването на проблема с наркотиците в Смолянска област.
Организаторите канят медиите да отразят мероприятията и активно да се включат в тях със своя гражданска позиция.


ПРОГРАМА

І. Обществена дискусия на тема: „Употреба и разпространение на дрога - рискове, превенция, отговорности”
3 юни, 14.00 часа, Областна администрация- Смолян, зала 201
ІІ. Конкурс за заснемане на любителски видеоклип на тема „Дрога ли?!!”, с продължителност до 3 минути. Участие могат да вземат ученици от VІІ до ХІІ клас. Допуска се и заснемане на клип с мобилен телефон. Готовите материали да се предадат на електронен носител /CD, DVD/ до 20.06.2011 г., в ОД на МВР - Смолян. Победителят в конкурса ще бъде награден на финалния концерт на 24.06.2011 г., където на видеостена ще бъдат представени отличения и най-добрите клипове.
ІІІ. Кръгла маса на тема: „Борба с трафика на хора”
16 юни, 09.30 ч., ВСУ „Черноризец Храбър”- филиал Смолян
Организатор ВСУ „Черноризец Храбър”- филиал Смолян

ІV. „Наркомании и наркотици” - открита среща на ученици от смолянските училища и граждани с представители на фондация „Младежи на кръстопът”. Представяне на проблемите на подрастващото поколение, свързани с употребата на наркотици. Представяне на филма „Помни живота, помни смъртта”.
► Срещата ще открие актьорът Калин Врачански с обръщение към младите хора, в знак на съпричастност към инициативата.
16 юни, 17.00 ч., читалище „Орфееви гори - 1870”- квартал Райково

V. Спортен празник под мотото “Спортът е моята дрога” – фестивал на бойните изкуства и техники. Участници – спортни клубове от Смолян, Мадан, Неделино, Пловдив, ОД на МВР - Смолян
18 юни /събота/, 11,00 ч., ОДК - Смолян;
Организатор- Община Смолян

VІ. Финален концерт „Заедно срещу дрогата”, с участието на:
Танцова формация „ Sleepwalkingz krew” - брейк и попинг;
Танцова формация “Зареница” при читалище „Христо Ботев”– гр. Смолян;
Рок-група “Бърн” – Златоград
24 юни, 18.00 ч., Амфитеатър Смолян