Областният управител присъства на Трансграничен фолклорен събор на границата

29 Май 2007, 1988 прочита

Областният управител д-р Петър Фиданов присъства на Трансграничния фолклорен събор, който се проведе за втора поредна година на връх “Костадин” край Златоград в събота.
В обръщението си към златоградчани и гостите от съседните гръцки селища Термес, Хрисуполис и Ксанти областният управител изрази увереност, че не е далеч времето, когато през връх “Костадин” ще има път, който ще е от голямо значение за хората от двете страни на границата. “Днешният събор, уважаеми дами и господа, доказва, че пътят е верен. Верен и необратим. Въпрос на време е трансграничният път през връх “Костадин” да стане реалност, след което двете съседни общини да постигнат пълно сътрудничество и взаимодействие в повечето сфери – на туризма, търговията, културата и т.н. Убеден съм, че това време не е толкова далеч. Ръководителите от двете съседни области и общини работят за това. Очаквам в близко време да има ясно становище и на държавно ниво от българска и гръцка страна. Вярвам, драги родопчани, че вашите стремежи в тази посока, мечти и надежди ще бъдат сбъднати”, каза в словото си д-р Фиданов.
На празника присъстваха още кметът на Термес Хасан Назир, генералният консул на България в Солун Пламен Иванов, представители на областната полиция в Ксанти, началникът на Регионалния граничен сектор в Смолян комисар Тодор Георгиев, кметът на Златоград Младен Чаушев и други.Невелина Караасенова
Ст. експерт “Връзки с обществеността”
29.05.2007г.