Пет работни места за младежи остават незаети в администрациите

01 Юни 2007, 2508 прочита


Областната комисия по заетостта одобри и тримата кандидати, които са поискали да започната работа в общинските и областна администрации по Програмата на МТСП “Старт в кариерата – 2007”. Общо 8 са били свободните работни места за региона, но 5 остават незаети, тъй като са подали документи само трима кандидати.
По един от тримата младежи ще постъпят от 1 юли т.г. в Областна администрация –Смолян, в общинските администрации на Златоград и Мадан.
Основните причини за липсата на достатъчно кандидати по тази програма са две: по-ранното започване на процедурата тази година за набиране на кандидати, което ограничи участието на завършващите висшисти; и тесните специалности, изисквани от работодателите, което ограничи възможността да кандидатстват повече млади хора.
“Въпреки добрата информационна кампания на Програма “Старт в кариерата”, не достигнаха кандидати за предлаганите 8 работни места. Очаквам нова процедура по същата програма в началото на есента”, заяви зам.-областният управител Митко Петагов, който е и председател на Областната комисия по заетостта.
Невелина Караасенова
Ст.експерт «Връзки с обществеността»
01.06.2007 г.