Областният управител инж. Стефан Стайков изпрати благодарствени писма до Министъра на вътрешните работи и до Началника на отбраната

17 Януари 2012, 2055 прочита

Областният управител инж. Стефан Стайков изпрати благодарствени писма до г-н Цветанов Цветанов - Вицепремиер и министър на вътрешните работи и до Генерал Симеон Симеонов- Началник на отбраната.
Той изказа благодарност за огромната работа, свършена от органите на МВР в условията на тежка и екстремна зимна ситуация, създала се на седми и осми януари в областта. Инж. Стайков подчерта професионализма и всеотдайността на служителите от ОД МВР - Смолян, ОУ „ПБЗН” – Смолян и командированите за зимния сезон Специални полицейски сили - гр. Варна, които оказаха неоценима подкрепа за справяне с бедствената обстановка. Те не само осигуриха планиниските проходи с допълнителни екипи, с цел недопускане на инциденти, но съдействаха и за изтегляне на закъсали автомобили, както и на екипите на ЕVN за отстраняване на паднали върху далекопроводите дървета и за достигане на най-труднодостъпните места на авариите.
Благодари специално за съдействието, проявената отговорност и работоспособност от военнослужащите в 101 Алпийски батальон- Смолян, които с личен състав и специализирана техника оказаха сериозна и своевременна помощ за осигуряване проходимост на пътя по направление Смолян-Пампорово- Проглед и Смолян- Пампорово- Малина при усложнена зимна обстановка и бедствено положение. Благодарение на техните усилия пътят бе отворен, почистен и движението по него бе възстановено. Военнослужащите от Българската армия отново показаха, че населението винаги, по всяко време и във всяка ситуация може да разчита на тях, се казва още в писмото.