Областният управител инж. Стефан Стайков ще се срещне с посланика на Великобритания Н.Пр. Джонатан Алън

08 Март 2012, 1680 прочита

Областният управител инж. Стефан Стайков и г-н Николай Мелемов- Кмет на община Смолян ще се срещнат на 9- ти март /петък/ с Н.Пр. Джонатан Алън – посланик на Великобритания в България. Британският посланик ще бъде придружаван от про-консула Теодора Манева и заместник-директора на търговския отдел на посолството Милко Минев. По време на срещата ще бъдат обсъдени перспективите за развитието на региона, усвояването на европейските фондове, възможностите за инвестиции, развитието на туризма и други въпроси от взаимен интерес. Между 16.15 и 16.30 ч., в зала 201 на Областна администрация Смолян е предвиден брифинг за представители на медиите.
Посещението на посланик Джонатан Алън в Смолянска област е част от сезонните посещения на представители на посолството в големите зимни и летни курорти на България, чиято основна цел е установяването на връзки с местните власти, с местната британска общност, туроператорите и други заинтересовани представители на бизнеса в региона. В програмата са включени и посещения в Чепеларе и Пампорово.
В Смолян посланикът ще проведе среща с началниците на полицейските управления на Смолян, Чепеларе и Пампорово, за да се обсъдят най-често срещаните случаи, при които туристите си взаимодействат с полицията, когато са станали жертва на престъпления или те самите са извършители на такива.