Областният управител инж. Стефан Стайков ще даде старт на инициативата „Да изчистим България за един ден”

11 Май 2012, 1837 прочита

12 май е денят на голямото почистване. То ще започне едновременно във всички точки на област Смолян. Началото е в 9,30 часа. Символичният старт на уникалната по своята същност национална и световна инициатива „Let's do it world”, която у нас е наречена „Да изчистим България за един ден!” ще даде лично областният управител инж. Стефан Стайков, на чешмата над къмпинга на СБА.
Група от над 100 доброволци от Областна администрация и ОД на МВР-Смолян ще обединят усилията си в борбата срещу боклука. Периметърът който ще почистят обхваща района от манастира "Св. Пантелеймон" до входа на град Смолян, както и чешмата, построена от Шефкет Чападжиев в курортен комплекс Пампорово.
Всички чували с отпадъци ще бъдат събрани на купчини и поставени на места, удобни за извозване, от където ще бъдат депонирани в депата за твърди битови отпадъци. В периода 12-14 май е осигурен свободен достъп до съществуващите общински и регионални депа за всички транспортни средства, които се включват в инициативата. В тези три дни общините са освободени от дължимата такса за количества депонирани отпадъци.