Областният управител инж. Стефан Стайков се срещна с председателя на УС на „ЕVN България” Йорг Золфелнер

14 Юни 2012, 1835 прочита

Областният управител инж. Стефан Стайков се срещна с председателя на Управителния съвет на „EVN България” ЕАД г-н Йорг Золфелнер и г-жа Калина Трифонова, член на Управителния съвет. Те запознаха областния управител с инвестиционната програма на дружеството, с проектите в сферата на енергийната ефективност, политиката за оптимизиране на разходите, намаляване на мрежовите загуби и авариите. Гостите подчертаха факта, че инвестициите на компанията в България са достигнали един милиард лева.
Австрийската компания е основен доставчик на ток в Южна и Югоизточна България и партньор на НЕК в българо-австрийското търговско дружество Хидроенергийна компания „Горна Арда”. Йорг Золфелнер съобщи, че проектирането на каскадата започва и работата по нея ще бъде ускорена. Очаква се изграждането на обекта да стартира през 2013 година.
Обсъдени бяха редица въпроси от взаимен интерес, както и възможностите за публично-частно партньорство при усвояване на средствата от европейските фондовете.
Г-н Золфелнер каза: „В Смолян има шанс за развитие. Тук има различен бизнес - микс от индустрия и туризъм и ние ще ползваме това активно”. Той изрази задоволство от работата си с местната власт в Смолян и отбеляза професионализма на кадрите.