Поздравление от областния управител инж. Стефан Стайков за началото на новата учебна година

14 Септември 2012, 1523 прочита

Уважаеми учители,
Скъпи ученици и родители,
Първият учебен ден е един от най-светлите празници за всяко българско училище. Денят, в който отдаваме дължимото на хората, посветили своя живот и труда си на образованието и възпитанието на децата, на тези, които с търпение и усърдие ни водят по пътя на познанието.
Уважаеми учители, най-искрено Ви желая сили, вяра и професионално вдъхновение, защото Вие сте радетели и пазители на духовността! Спорна учебна година, изпълнена с оптимизъм и удовлетворение!
Скъпи ученици, предстои ви една трудна, но надявам се, успешна учебна година. Началото и е наситено с очаквания, амбици и най-вече с усещане за множество възможности. Бъдете здрави, трудолюбиви и усърдни в учението. Помнете, че ученето е процес, включващ осъзнато усилие, постоянство и предизвикателство. Той превръща учители и ученици в съюзници, борещи се за едно по-перспективно бъдеще.
Днес първокласниците влизат в училищните стаи, изпълнени с трепет и вълнение. Прекрачването на училищния праг е първата сериозна крачка в живота на всяко дете. То ще се научи да чете и пише, но аз бих искал освен това, тук децата да се научат да вярват в себе си и да постигат мечтите си. Мечтайте смело, защото до вас са хората, с чиято помощ мечтите ви ще се реализират.
На добър час!