Доброволческа кампания за безвъзмездно кръводаряване

14 Септември 2012, 1643 прочита

Областният управител инж. Стефан Стайков призовава всички граждани и служителите на държавните структури на територията на областта да се включат в доброволческата акция за безвъзмездно кръводаряване. Това е необходимо във връзка с появилия се недостиг на кръв и кръвни продукти в национален мащаб.
От понеделник в Регионалния кръвен център в МБАЛ „Братан Шукеров” – гр. Смолян имат готовност да посрещнат доброволците, отзовали се на апела. За да не се затрудни работата на центъра е необходимо желаещите да се обадят на телефон 0301/60184, за да бъде изготвен график и уточнени дните и часовете за кръводаряване.Акцията ще продължи до 30-ти септември.
Специалистите напомнят на всички желаещи граждани да носят документите си за самоличност. Кръводарителите трябва да са в добро здраве, отпочинали и да не са приемали лекарства през последните 48 часа. Необходимо е също преди това те да са приемали храна. При посещение на кръвните центрове задължително се представя документ за самоличност. Минималният срок между две кръводарявания е 60 дни.