Областният управител инж. Димитър Кръстанов поздрави Антоанета Билянска и Ана-Мария Михайлова, получили Национални дипломи от випуск-2013

12 Август 2013, 1455 прочита





Областният управител инж. Димитър Кръстанов поздрави Антоанета Билянска и Ана-Мария Михайлова, получили Национални дипломи от випуск-2013. Двете момичета са единствените зрелостници от област Смолян, които днес получиха официално наградата “Национална диплома” на Министерството на образованието, младежта и науката. Отличието е индивидуална награда, която се присъжда на зрелостници за отличен /6,00/ успех по всички учебни предмети, вписани в дипломата за завършено средно образование и за изявени способности в областта на науката, техниката, културата и спорта. То има морална стойност и е признание за високи постижения на ученици от българските училища. Ана-Мария Михайлова е от Неделино и тази година е завършила ГПЧЕ „Иван Вазов”, а Антоанета Билянска е от Смолян и е завършила ПМГ „Васил Левски”. На тържеството присъстваха родителите и близки на двете отличнички, представители на община Смолян, директорите на двете гимназии, класните ръководители, преподаватели и инспектори. Наградата на двете момичета, които вече са приети да следват висше образование в престижни университети връчи г-н Иван Муцевски, началник на РИО на МОМН.
Областният управител инж. Димитър Кръстанов поздрави Ана-Мария и Антоанета за постигнатия успех. Той се обърна към тях с думите: Родопите са съхранили много човешки ценности, но най-конвертируема е онази младежка дързост и желание за себедоказване чрез учене, което вие двете демонстрирате. Най-важното, което трябва да осъзнаете е, че това е само първия ви голям успех и заслужено сте застанали на най-високото стъпало на почетната стълбица. Това е само етап след който ви предстоят още много успехи. Инж. Кръстанов зарши с думите: Където и да сте никога не забравяйте родния Смолян и Родопите. Нека по пътя ви винаги светят зелени сфетофари. Да сте живи и здрави, да се развивате и успявате и да разнасяте славата на Родопа и България!