Тържествено се откри Десетата международна туристическа борса в Пампорово

14 Октомври 2013, 1249 прочита

Тържествено бе открита Десетата международна туристическа борса „Планините в България – гостоприемство в четири сезона” в Пампорово. На официалното откриване, наред с областният управител инж. Димитър Кръстанов, присъстваха още евродепутатът Владимир Уручев, Анелия Генова – директор на Дирекция „ Маркетинг, реклама и информация в туризма” към Министерство на икономиката и енергетиката, председателят на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин и др.
В обръщението си към организаторите и гостите на форума, инж. Кръстанов заяви, че именно Пампорово е мястото, на което трябва да се провежда това мащабно изложение, на което да се показват конкретните възможности на туристическия бранш и да се търси рекламна реализация на дестинацията Родопи. В качеството си на представител на изпълнителната власт, той увери, че Областна администрация – Смолян полага конкретни и целенасочени усилия за развитието на инфраструктурата в региона. Инж. Кръстанов подчерта, че до края на месец октомври ще бъдат реализирани текущи ремонти на пътните връзки около курорта Пампорово и ще започне довършването на предпазните системи по пътя Асеновград-Чепеларе.
В рамките на туристическият форум Областният управител взе участие и в дискусионна кръгла маса, на която разясни възможностите на пилотния модел за многофондово финансиране за по-нататъшното развитие на туризма в Смолянски регион.