Областният управител д-р Петър Фиданов благодари на всички, които се включиха в гасенето на двата големи пожара край с.Студeнец и с.Турян

14 Август 2007, 2049 прочита

На специална среща областният управител д-р Петър Фиданов изказа благодарност към всички, които се включиха в гасенето на двата големи пожара край с. Студенец и с.Турян и награди и връчи благодарствени писма на ръководители, служители, кметове и граждани.
За проявен висок професионализъм и гражданска активност бяха връчени грамоти и благодарствени писма на ръководителите на институциите, участвали в овладяването на огнената стихия.
За изпълнен дълг, съпричастност, воля и мъжество 23 –ма служители и доброволци получиха материална награда – родопско одеяло.
За усилията и своевременната помощ благодарствени писма бяха изпратени на вицепремиера и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем, на началника на Генералния щаб на Българската армия ген. Златан Стойков, на директора на НС “ПБЗН” главен комисар Николай Николов.
Преди награждаването областният управител свика работна среща, в която взеха участие ръководителите на ОД”Пожарна безопасност и защита на населението”–Смолян, Д ”Гражданска защита”, РУГ, Държавните лесничейства в Хвойна, Смолян и Смилян, кметовете на Смолян и Чепеларе. На заседанието бе направен анализ на бедствената ситуация. Също така бяха споделени и възможности за реализиране на проекти, финансирани от Европейските фондове, които да подпомогнат превантивната дейност и действията на институциите по време на бедствия и кризи.

Невелина Караасенова
Ст.експерт “Връзки с обществеността”
14.08.2007 г.