Инж. Кръстанов: Поклон пред усилията и волята на всички спортисти, които отстояват честта на Родопите

21 Декември 2013, 1275 прочита

Областният управител инж. Димитър Кръстанов присъства на проведената днес в община Смолян тържествена церемония по връчване наградите за спортист и треньор за 2013 г. „Нека се поклоним пред усилията и волята на всички наши спортисти, които отстояват честта на Родопите”, заяви в приветствието си инж. Кръстанов. Той призова за повече уважение и приемственост и „нека тези които са почетени да продължат да носят българското знаме напред за славата на Смолян и на България” каза още инж. Кръстанов. Областният управител благодари на треньорите и на община Смолян за подкрепата на спорта в региона и връчи почетните грамоти на заелите вторите позиции при класирането. Това бяха състезателят при мъжете по сноуборд Георги Георгиев и на треньора по ориентиране от спортен клуб „Карлък” Георги Иванов.
За спортист на годината за втора поредна година бе избрана тежкоатлетката Милка Манева, а за треньор на годината - Костадин Грозданов. В различни категории бяха номинирани 13 състезатели и трима треньори. Десет от спортистите получиха почетни грамоти, а състезателите до трето място получиха плакет на община Смолян и парични награди. Бяха връчени и две специални награди. Първото отличие отиде за малката Златина Дерменджиева, която се завърна със златен медал от Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс. Второто отличие бе за семейство Руско и Нонка Кадиеви.
След тържествената церемония областният управител прие в кабинета си треньорът на отбора по ориентиране "Карлък" Георги Иванов, секретарят на Туристическо дружество „Карлък” Тодор Райчев и три от състезателките на спортния клуб. Инж. Кръстанов поднесе цветя и връчи осигурени от дружеството парични награди на Виктория Бойкова, Микаела Витанова и Настя Томашова за техните отлични спортни постижения.