Проект за подпомагане на предприемачеството бе представен в Областна администрация- Смолян

24 Януари 2014, 1438 прочита

Проект „Международна инициатива за подпомагане на завършилите висши училища и предприемачество” бе презентиран вчера пред областният управител инж. Димитър Кръстанов от представители на Българска стопанска камара /БСК/. На срещата присътваха още инж. Иво Царев- председател на БСК за регион Смолян, екс ръководителя на местната стопанска структура Кръстьо Вангелов, инж. Момчил Караиванов- директор на Специализираната дирекция в Областната управа и др.
От направената презентация стана ясно, че по проекта ще бъдат формирани регионални структури в Смолян и Кърджали, за което представителите от БСК поискаха съдействие от областният управител. Инж. Кръстанов заяви, че подобно начинание ще даде възможност за намиране на конкретни решения при реализацията на завършилите ВУЗ- ве, а същевременно ще доведе и до обмяна на добри практики и опит.
Проектът е със срок 1,5 година, но желанието на БСК е подпомагане на предприемачеството и индустрията в по-дългосрочен план. Целта е стимулиране, подпомагане и мотивация на всички заинтересовани, които желаят да бъдат или да продължат да бъдат предприемачи в региона, заявиха от БСК. От своя страна инж. Кръстанов увери, че в област Смолян има потенциал и че с общи усилия могат да се постигнат положителни резултати от това изключително добро начинание.