Областният управител ще проведе срещи с ръководството на фирмите във връзка с рехабилитацията на път II-86 Чепеларе – Соколовци

29 Януари 2014, 1357 прочита

Областният управител инж. Димитър Кръстанов ще проведе срещи с ръководството на фирмата-изпълнител и фирмата по строителният надзор във връзка с организацията за започване на рехабилитацията на път II-86 Чепеларе – Соколовци. Инж. Кръстанов е член на Комитета за наблюдение по Програмата за европейско териториално сътрудничество „Гърция – България“, която осъществява финансирането на строителните дейности на обекта.
Както вече съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“, председателят на Управителния съвет на агенцията инж. Стефан Чайков подписа договора с изпълнителя на строително-монтажните работи на проекта за рехабилитация на път ІІ-86 Чепеларе – Соколовци от км 80+200 до км 94+372,44. По Програмата ще бъдат основно ремонтирани около 14 км от второкласния път.
Изпълнител на обекта е ДЗЗД „СОКОЛОВЦИ 2013“, в което участват „Интегрирани пътни системи“ АД и „Инфраструктурна компания“ АД. От името на изпълнителя договорът е подписан от Николина Добрилова, представляваща дружеството. Стойността на строително-монтажните работи е 9 778 037,43 лв. с ДДС.
Строителният надзор ще бъде осъществен от „ЕЖИС БЪЛГАРИЯ“ ЕАД.