Областният управител и директорът на полицията в Смолян с призив за всеобщо сътрудничество в борбата за намаляване на пътнотранспортните произшествия

14 Февруари 2014, 1112 прочита

Областният управител инж. Димитър Кръстанов и директорът на ОД на МВР - Смолян главен инспектор Евгений Василев изразяват своята загриженост и тревога по отношение на пътната безопасност, предвид зачестилите през последните дни и месеци пътнотранспортни произшествия с тежки последици. Те се обединяват около позицията, че жертвите по пътищата ще намалеят само след консолидиране на усилията на институциите, бизнеса, администрацията и гражданите. Но общите усилия ще дадат резултат само при взаимно сътрудничество и едва след като всеки поеме личната си отговорност и даде своя принос. Съвкупността на добронамереност, дисциплина и толерантност на стотици хиляди хора едновременно би осигурило една по-здравословна и безопасна среда на пътното движение. Войната по пътищата нанася непоправими щети на всички. Повечето инциденти по пътищата са предсказуеми и могат да бъдат предотвратени.
Затова областният управител и директорът на полицията в Смолян призовават всички да се замислят лично за своето поведение на пътя, да анализират грешките и извършваните опасни волности и да вземат решение да не допускат риск в пътното движение. И двамата подчертават, че за да намалим грешките, които водят до нещастия и инциденти по пътищата е добре всеки един от нас да не бърза, да проявява максимално внимание на пътя, да пази себе си и другите около него! Да си напомняме непрекъснато, че спестените броени минути с цената на превишена скорост и риск нямат значение, и че най-важната цел на всяко пътуване е успешното пристигане без инциденти.

НЕКА ДА БЪДЕМ РАЗУМНИ И ПРЕДВИДЛИВИ НА ПЪТЯ! НЕКА ДА НАМАЛИМ СКОРОСТТА И АГРЕСИЯТА, ЗА ДА ЗАПАЗИМ ЖИВОТА!