ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ СМОЛЯН ПО СЛУЧАЙ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ – 3 МАРТ

28 Февруари 2014, 1201 прочита

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА СМОЛЯНСКА ОБЛАСТ, УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

В навечерието на Трети март - Националния празник на Република България, най-великата и светла дата в българската история, приемете моите най-сърдечни поздрави и благопожелания. Тази дата бележи Освобождението на страната ни от османско владичество и славната Шипченска епопея.
В Деня на Националния ни празник сме длъжни да си спомним за стотиците знайни и незнайни наши предци, вложили сили и воля в осъществяването на националната революция. Борба повсеместна, в която всеки участва кой с каквото може - с перо и оръжие, устремени и обединени от една обща кауза - Свободата.
И днес, 136 години по-късно, когато отбелязваме Деня на Освобождението, трябва да ни е ясно, че жертвите от революционните борби, от онова паметно Априлско въстание не са напразни. На този ден бе направена онази първа политическа крачка, заради която дадоха живота си хилядите синове на България. С акта от Сан Стефано се срути вековният зид, който отделяше България от Европа и направи възможно заемането на мястото, което ни се полага, благодарение на силна държавност, българската духовност и древна култура. Славното минало на нашия народ ни задължава да бъдем упорити в отстояване на националния идеал днес и в бъдеще, както и в общата ни воля за свобода и единство, въпреки предизвикателствата, които ни поднася съвремието.
Нека днес, загърбвайки различията и злободневието, да отдадем искрената си признателност към онези, които ни завещаха днешната свобода. Нека помним и реализираме техните идеи, завети, мечти за силна и свободна България!

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

С уважение:
ИНЖ. ДИМИТЪР КРЪСТАНОВ
ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ СМОЛЯН