Областният управител свиква заседание за подготовката на инфраструктурата в региона за зимния сезон

19 Ноември 2007, 1872 прочита

Областният управител д-р Петър Фиданов свиква заседание на Областната комисия по транспорт и Постоянния щаб за координация на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи. Заседанието на двете структури, на които областният управител е и техен председател, ще се състои на 20.11.2007 г. от 11.00ч. в зала 201 на Областна администрация.
Ще бъдат разгледани подготовката на общините и ведомствата за поддържане на инфраструктурата в региона през предстоящия зимен сезон и извършените от тях превантивни мерки за бедствени и кризисни ситуации.
Дневният ред включва отделни точки за подготовката в курорта Пампорово, за състоянието на общинската и републиканската пътна мрежа и безопасността на движението в региона.
Поканени да участват са кметовете и представители на общините, ръководители и представители на ОД“Полиция”, Регионална гранична служба, ОД “Пожарна безопасност и защита на населението”, 101 –ви Алпийски батальон, Д “Гражданска защита”, Областно пътно управление, EVN, ВиК, БТК, ЦСМП, РЦЗ, РИОКОЗ, РУГ, БЧК, РИОСВ, РВМС. Ръководителите на изброените институции са членове на Областната комисия по транспорт и/или на Постоянния щаб за координация на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи.
На срещата се поканват да присъстват и медиите.


Невелина Караасенова
Ст.експерт “Връзки с обществеността”
19.11.2007 г.